:::: MENU ::::

Aslında geçmiş ve gelecek YOK

Bu yazıyı 2009 kasım ayında posterous blogumda paylaşmıştım. Geri dönüp neler paylaşmışım diye bakarken buldum ve buradan sizlerle tekrar paylaşmak istedim.

İçiniz daraldığında, sinirlendiğinizde hatırlayın; aslında geçmiş ve gelecek YOK …
Bu yazı, bir mesajla bana hatırlatma olarak geldi. Okudum ve kendime geldim. Sizler de saklayın, arada okuyup kendinize gelin.

Bizler sayısız yaşamlar yaşamakta olan varlıklarız. Bazılarımız günlük lisanda, yaşamlarımızı şimdi ve geçmiştekiler diye ayırsak da, biz onların hepsini şu anda yaşıyoruz. Onlar bu ‘an’a ve bu’ yer’e paralel olarak var, hatta gelecekteki yaşamlarımız da var bu paralel evrenlerde. Biz bunların hepsini sonu gelmez ‘şimdi’de yaşıyoruz.
Aslında Ben ve Sen YOK
Yaşamlarımızda çevremizde bulunan ve bir şekilde bizimle bağı bulunan insanların tümü aslında biziz. Bize kötülük eden de, iyilik eden de, bizden yardım isteyen de, hepsi bizim farklı yaşamlarımızdaki bizleri yansıtırlar. Bütün yaşamlarımızın kayıtları bir bütündür. Biz bu kayıtları hem ruhsal hem madde bedenimizde taşımaktayız. Bu kayıtlar şu anda yaşadığımız hayatlarımızın kalitesini oluşturmaktadır.
Aslında Sen ve Onlar YOK
Birine kötülük etmek, kendinize kötülük etmektir. Çünkü yaşamınızdaki herkes boyutu, aynalık etmek için ‘var’dır. Biri size kötülük ediyorsa, bilin ki farklı bir yaşamınızda birisine siz de aynı şeyi yapmışsınızdır ve şimdi yüksek benliğiniz tarafından bu deneyim boyutu yansıtılarak, düzeltmeniz hatanızı için bir fırsat yaratılmaktadır. Bu yaşamımızda yaptığımız bir hata, bir şekilde kendimizi haklı çıkarıp kolayca işleyiverdiğimiz suçlar; en kötüsü de birisi için kötü dileklerde bulunmak, bilin ki aynı anda, bizim yaşadığımız paralel bir başka hayatımızda, yüksek bilincimiz tarafından, yine bir yaşam deneyimi şeklinde hayatımıza yansıtılır ve acısı bize yaşatılır.
Aslında Dünyamız ‘Biz’den ibaret
Dünya diye bildiğimiz yer, aslında bizim kafamızın içidir. Örneğin çevremizi kirlettiğimizde, aslında kendi yaşamımızı, ve sadece bu yaşamımızı da değil, diğer bütün yaşamlarımızı da kirletmiş oluruz. Kirlenme kendisini bu olumsuz, istenmeyen olaylar şeklinde gösterir. Bunun sosyal ve duygusal izdüşümlerini onu cephesinde yaşarız hayatımızın. Bu yaşantılar, bedensel sağlık düzeyinde de tezahür eder. Yukarıdaki Çevre kirliliği örneği ile devam edersek; dünyamızı kirlettiğimiz sürece, veya gereksiz, istenmeyen eşyaları göz önünde tuttuğumuz sürece bedenimizdeki enerji akışını da bir yerlerde tıkamış oluruz. Bu tıkanıklık ise bizim duygusal yaşantımızda olumsuzluklar yaşamamıza, en sonunda da bedensel sağlığımızda bozulmalara sebep olur.
Arınmanın Güzelliği:
Arınmak, hatalarımızın farkına varmak ve onları tamir etmek üzere çalışmaktan geçer. Fiziksel temizlik de arınma sürecinin bir parçasıdır. Örneğin, çevreciliğe kendini adamış kişiler yüksek bilinçlerinin onları aydınlatması sayesinde, bu yaşamlarında ve diğer bütün yaşamlarında yaptıkları hataları, ve olumsuz anılarını temizlemektedirler aslında. Bu yüzden çevresini temizleyen insanların içlerinde hep bir huzur ve mutluluk vardır, ve kendileriyle bu konuda hep gurur duyarlar. Buna ‘tatmin duygusu’ diyebiliriz. Temizlikle çok haşır-neşir kişileri, örneğin sokak çöpçülerini gördüğünüzde bilin ki, o kişinin temizlemesi gereken birçok yaşam deneyimi vardır ve şimdi bu hayatında yapmakta olduğu da budur.


So, what do you think ?